Pret per: bucată
Durata de livrare: 1-3 zile lucratoare
Uleiul de rapiţă poate fi recunoscut uşor după culoarea aurie, mirosul pronunţat şi gustul vegetal – aspru, dulceag-, dar cu un punct uşor de amăreală.
Compoziţia seminţelor plantei conferă uleiului de rapiţă calităţi cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, dar şi vitaminizante şi nutritive, deoarece conţin proteine, hidraţi de carbon, substanţe minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloză, glucide, grăsimi, rezine, mucilagii, vitamine (A, B1, B2, niacin, C, betacaroten).
Uleiul de rapiţă, numit şi canola, este considerat a avea o mie de virtuţi. Secretul uleiului de rapita sta in grasimile bune pe care le contine, cruciale pentru o sanatate de fier fiind, uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic (acizi grasi polinesaturati ( Omega 3 si Omega 6) 29%, acizi grasi mononesaturati 64% in timp ce acizii saturati sunt doar 6,8%).
- consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge,
- ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol
- are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor
Utilizarea uleiului de rapita pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.
Uleiul de rapiţă este excelent în salate calde sau reci, combinandu-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calităţile sale sunt distruse însă prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.
Cantitate neta: 250ml
Suport clienti
Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Sambata: 10:00 - 15:00