Selectează o Pagină

 

Cand vine vorba de perioada copilariei, cei mai norocosi dintre noi ne aducem adesea cu drag aminte de dulciurile pe care asteptam sa le scoata din cuptor bunica, pe care le mancam asa cum erau, fierbinti, si desigur cu pofta, pentru ca nu aveam rabdare sa asteptam sa se raceasca. Cand vine vorba de dulciuri de casa, nici un pofticios nu se poate abtine sa nu guste din cele mai speciale delicatese, gatite mai ales in casa.

 

Putem spune asadar, ca cel putin din punctul culinar de vedere, copilaria multora dintre noi a constat in a gusta pe ascuns prajituri furate de pe masa bunicii, dulciuri care au ramas indragite pana in zilele noastre. Les Saveurs d’Yveline iti propune sa redescoperi acea perioada magica a copilariei, de data aceasta savurand cele mai interesante dulciuri pe care le-ai gustat vreodata. Cine sunt acesti creatori de amintiri dragi? Ei bine ei sunt experti in crearea si in fabricarea artizanala de gemuri, atat cu zahar cat si fara zahar, pates de fruits, creme, bomboane de caramel, ciocolata, sosuri pentru branzeturi si multe altele. Desigur ca toate aceste produse sunt naturale, fara niciun fel de aditivi sintetici sau de coloranti.

 

Ce se ascunde in spatele retetelor? Sau mai bine zis cine? Yveline si sotul ei, ambii bucatari francezi cu experienta bogata in domeniul culinar, care sunt fini cunoscatori ai artei gastronomice, intr-o permanenta cautare de savori care mai de care mai inedite. Vei descoperi prin Les Saveurs d’Yveline gusturi surprinzatoare, arome constrastante, prin care traditia capata un strop de modernism si cateva accente picante.

 

Despre Yveline Bonora, care a crescut pe Coasta de Azur de parinti talentati, tata de gradinarit iar mama de gastronomie si gatit, descopera prin intermediul acestora fructele exotice specifice climei locale: citrice, kiwi, banane, nucsoara, smochine, feijoa sau fructul pasiunii. Si-a petrecut vacantele de vara la bunicii din Normandia unde o ajuta pe bunica ei la recolta de fragi, pere, coacaze si toate celelalte fructe din livada lor. Ce a urmat? Cand a crescut a inceput sa prepare cu talent, dragoste si daruire toate acele dulceturi delicioase sub indrumarea bunicii sale. Cateva dinte combinatiile cele mai interesante si extravagante create de Yveline se numara gogonele, lamaie si ghimbir, pere si chimne, caise cu lavanda, caramel cu sare, pepene verde cu petale de trandafiri si multe altele. O inspira traditia franceza, din care face parte aceasta combinare ciudata a fructelor cu flori si condimente, in special in zona Provence. Dulceturile sunt indispensabile la fiecare mic dejun si sunt ingredientele cheie pentru a prepara multe deserturi.

La Pravalia Mica poti incerca deliciile Les Saveurs d’Yveline, aflate la un simplu click distanta. Este atat de simplu sa ai la indemana aceste dulciuri care iti vor aminti de copilarie si de momentul savuros in care furai dulciuri pe ascuns. Doar ca acum le poti savura relaxat sa spunem asa, sau le poti oferi in daruri care vor reusi sa aduca zambetul pe buze celor dragi tie.